Reinigen zonnepanelen

Kies voor meer rendement en een langere levensduur.

Het is essentieel om je zonnepanelen schoon te houden om hun rendement
te behouden.

Zwaar vervuilde zonnepanelen kunnen tot 10-20% minder energie opwekken dan schone panelen. Daarom is het reinigen van je zonnepanelen een belangrijke maatregel om optimaal te blijven profiteren van hun energieopwekkende capaciteit.

corner-top
corner-bottom
corner-top
corner-bottom

Beschadiging

Naast het verminderen van het rendement kunnen vuile zonnepanelen ook beschadigd raken. Bijvoorbeeld, als zonnecellen worden bedekt met bijvoorbeeld mos, kunnen andere cellen die nog steeds optimaal functioneren oververhit raken. Dit fenomeen staat bekend als een “hotspot”. Het gevolg hiervan kan permanente schade aan je zonnepanelen zijn. Om dit te voorkomen, is het dus belangrijk om regelmatig je zonnepanelen te reinigen. Zo behoud je niet alleen een optimaal rendement, maar ook de levensduur van je zonnepanelen.

Frequent reinigen

Nu je op de hoogte bent van het belang van het reinigen van je zonnepanelen, is het handig om te weten wanneer je dit moet doen. De frequentie van reiniging kan voor iedereen verschillen. Het wordt aanbevolen om de staat van je installatie minstens vier keer per jaar te controleren. Over het algemeen is het advies om je zonnepanelen jaarlijks tot maximaal vier keer per jaar te reinigen, afhankelijk van de mate van vervuiling en de omgevingsomstandigheden. Door regelmatig onderhoud te plegen, behoud je de optimale werking van je zonnepanelen en verleng je hun levensduur.

corner-top
corner-bottom
corner-top
corner-bottom

Hoe zonnepanelen reinigen?

Veiligheid moet altijd voorop staan bij het reinigen van zonnepanelen. Als je het dak opgaat om je zonnepanelen schoon te maken, zorg er dan zeker voor dat je op een stabiele ondergrond staat en voorzien bent van valbeveiliging en -bescherming of maak gebruik van een hoogwerker. Het dragen van een veiligheidsharnas en gebruik maken van valbeveiligingsapparatuur kan ernstige ongelukken voorkomen. Als je niet over de juiste uitrusting beschikt of niet bekend bent met het werken op hoogtes, is het verstandig om een professionele zonnepaneelreiniger in te schakelen die de klus veilig en efficiënt kan klaren. Veiligheid gaat boven alles!

Osmosewater

Om je zonnepanelen goed schoon te maken en de zelfreinigende laag niet aan te tasten, gebruik osmosewater: Osmosewater is puur water dat geen zout, nitraten en kalk bevat. Hierdoor blijven er geen zeepresten achter en drogen de zonnepanelen streeploos op.

corner-top
corner-bottom

Gebouwen die we reinigen

Verschillende steden en organisaties hebben reeds beroep gedaan op onze diensten

Scholen & Universiteiten

Kantoor gebouwen

Winkelcentrums

Overheids gebouwen

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Andere diensten

Glasreiniging

 • Alpinisme
 • Traditioneel
 • Osmose
 • VCA gecertificeerd

Opritten, gevel- & dakreinigingen

 • Impregneren
 • Hogedruk & stoomreinigingen
 • Zandstralen en nevelstralen

Graffiti verwijderen

 • Stoomreiniging
 • Chemische reiniging
 • Stralen

Industriële reinigingen

 • Opleveringschoonmaak
 • Dieptereiniging
 • Machinale reinigingen
corner-top

Verhuur van materiaal en hoogwerkers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

corner-bottom
corner-top

Snoeien & vellen van bomen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

corner-bottom
corner-top

Opritten, gevel- & dakreinigingen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

corner-bottom
Need Help? Talk to us now!